HAYAT FİLMİHayat bir filmden ibaret,fakat hayat filmi çok uzun gibi görünse de kısacık bir zaman diliminde gerçekleşiyor.Bu hayatta herkes kendi filmini oynuyor ,herkes kendi filminin başaktörü ve herkes kendi filminden sorumlu.İkinci hayat ddiğimiz ahiret hayatında,çevirdiğimiz bu filmlerin hesabını vereceğiz.Kim iyi bir film çıkarabilmişse ve rolünü ilahi emirlere uygun olarak oynayabilmişse o aktör nobel ödüllerinin bile yanında sönük kalacağı cennet ödülünü almaya hak kazanacaktır.Nobel ödülünden çok daha değerli olan ,hatta ve hatta nobel ödülüyle kıyaslanamayacak kadar değerli olan bu ödülü kim almak istemez ki....
YALNIZ ADAMSaçmalıklar ülkesinde yalnız adamı oynuyorum.Tek başıma dehlizlerden geçiyorum aldırmadan yalnızlığıma...
“Şu koskoca dünyada benden yalnız kim var ki?”diye soran birine hiç tereddütsüz “ben varım” demek geliyor içimden.Düşünüyorum acaba ben gerçektn yalnız mıyım?Hiç tanımadığım bir ses:
-Yalnız değilsin,sen Rabbinin hiçbir kulunu başıboş bırakacağını düşünebilir misin?diyor.Nereden geldiğini bilemediğim bu sese cevap veriyorum:
-Hayır
O zaman sen yalnız değilsin.Aniden yatağımdan fırlıyorum ve son söz kulaklarımda çınlıyor “Yalnız değilsin”.Gözyaşlarıma engel olamıyor ve Allah’a şöyle münacaatta bulunuyorum:
-Yüce Rabbim şu aciz kulun seni bir an gaflette bulunup unuttu da sen Onu unutmadın.Bana yalnız olmadığımı hissettirdin.Ne olur bir daha yalnızlık hissine kapılmama izin verme Allahım.